Har du tilbakemeldinger eller kommentarer til denne artikkelen? Vi vil gjerne høre hva du likte og om det var noe vi kunne forklart på en annen måte.
Takk! Vi setter pris på alle tilbakemeldinger og leser de nøye.
De fleste av oss har vært der - følelsen av alt nytt og spennende, samtidig som man egentlig ikke vet noen ting. Hvor skal jeg, hva trenge jeg, hvem skal jeg studere med, hva vil jeg like, hva vil jeg slite med, og hvordan i all verden skal jeg klare å komme meg igjennom studiet?
Skal du bli sykepleier? Start her!
Vi liker å sitte på sidelinjen og heie frem nye studenter på vei mot det som kanskje er verdens mest meningsfylte jobb. Gjennom eksamner, praksis og pensum skal man få en helt unik kompetanse på å møte mennesker i alle livets faser.
Les også: Her finner du nomogram
Fordi vi som har laget Helseressurser.no simpelthen elsker å studere, har vi samlet våre beste tips til deg som nå skal studere.
Vi skal på ingen måte kalle oss superstudenter. Derimot er vi superglade i å studere. Og så er vi superglade i at de som studerer sykepleie får best mulige forutsetninger for å klare studiene. Dette er listen over våre beste tips:
En kollokviegruppe er en deltakerstyrt gruppe der man kan løse oppgaver sammen, diskutere ulike temaer og hjelpe hverandre gjennom studiet. Noen studier lager kollokviegrupper med studenter, mens andre forventer at studentene selv lager det. Det kan være en fin oppgave i klassens time.
Les også: Kjenner du begrepene?
Et annet ord for kollokviegruppe er SI-gruppe. For å få mest mulig utbytte av gruppa, er det viktig at man er enige om hvordan tiden fordeles mellom deltakerne, hvordan man skal møtes og å akseptere at ingen spørsmål er for dumme.
Bedre enn skippertak er det å øve jevnlig. Start dagen med å løse 3 oppgaver i medikamentrening. Da har du løst halvannen eksamen i løpet av en uke - eller seks eksamner i løpet av en måned!
Veldig ofte får vi spørsmålet "Hva er det vanskeligste på eksamen i medikamentregning?". Svaret er fryktelig enkelt: "Det vanskeligste på prøven er det du ikke kan".
Totalt: 81 svar
Når du jobber med ulike temaer, ha et lite notat på telefonen der du skriver inn ting du er nysgjerrig på, ting du har lyst til å finne ut mer om og ting du synes var veldig lurt. Kanskje notatene kan være grunnlag for samtaler i kollokviegruppa?
Det kan være enormt krevende å være student. Ikke bare studier, men hybel/studentbolig, trening, fritid, venner og kjærligheten krever også energi og oppmerksomhet. Derfor synes vi dette rådet er enormt bra: Ro ned. Synes du det er vanskelig å forstå hvordan for eksempel gassutvekslingen i lungene fungerer, stopp opp og finn en positiv tilnærming. Ikke les samme avsnitt om og om igjen, men finn andre innfallsvinkler.
Les også: Medikamentregning: Disse feilene må du unngå
Kanskje du kan lese litt om anestesi, inhalasjonsmedisiner, diafragma og andre relevante temaer. Da får du en større forståelse for konteksten. Kanskje det fører til at det danner seg en teori, som leder til at du leser avsnittet med helt nye øyne.
Vi krysser fingrene for at du lykkes som sykepleierstudent. Husk at du alltid kan lufte frustrasjoner og gleder i chatten eller på epost - vi er her for å hjelpe!
Les også:Skal du ha eksamen i medikamentregning? Start herHar du tilbakemeldinger eller kommentarer til denne artikkelen? Vi vil gjerne høre hva du likte og om det var noe vi kunne forklart på en annen måte.
Takk! Vi setter pris på alle tilbakemeldinger og leser de nøye.
Se hvordan du skal bruke nomogram for å finne kroppsareal på eksamen i medikamentregning.
Unngå fellene som studenter før deg har gått i! Sjekk vår omfattende oversikt.