Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern for detaljer.

Slik forbereder du deg til eksamen i medikamentregning

Nå er det snart ny sesong for eksamner i medikamentregning. Hvert år stryker mange studenter på denne viktige prøven. Her kan du lese hva du bør gjøre for å unngå stryk.

Studenter forbereder seg til eksamen i medikamentregning

Eksamen i medikamentregning er spesiell. Det viktiste er nemlig ikke å svare riktig, men å ikke svare feil. Feil svar kan medføre store konsekvenser for pasienten.

Det aller beste tipset vårt for deg som skal begynne på sykepleierstudier til høsten, er å starte tidlig med å friske opp mattekunnskapen. Husker du hvordan du omgjør fra prosent til brøk og desimal? 10 % kan man skrive med desimaler, nemlig 0,1. Som brøk blir det 1/10, eller en tiendedel. På eksamen må du vise hvordan du omgjør ved hjelp av formel.

Det samme gjelder tid. Hvor lenge er det mellom torsdag kl 23:34 og fredag kl 04:25? Har du glemt det, kan du sjekke artikkelen vår om regning med tid.

Vi har en stor oppgavesamling der du kan øve deg i grunnleggende matematikk. Samlingen er laget med tanke på helsepersonell.

Der kan du øve så mye du orker med omgjøring, tid, avrunding og mange andre relevante temaer til prøven. Der får du selvfølgelig også fasit med løsningsforslag der du ser hvordan vi har regnet ut oppgavene.

Et annet viktig tips fra oss er å drøfte, diskutere, fundere og reflektere over oppgavene sammen med andre. Hvorfor kan ikke dråper deles i to? Er det realistisk med en dråpehastighet på 60 dråper per minutt? På chatten kan du skrive med sykepleiere, og vil veldig gjerne tenke høyt sammen med deg. Da får du enda større utbytte av oppgavene.

Masse lykke til med øvingen!