Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern for detaljer.

Matematikk for helsearbeideregratis eksempel #1

.

Hvor mange timer er det mellom mandag kl 21.16 og tirsdag kl 10.55?

  • 13.15 t
  • 12.75 t
  • 9.65 t
  • 13.65 t

Lurer du på noe?

  1. Les forklaringen nøye
  2. Spør oss på chat eller epost
  3. Har du funnet en feil? Tips oss

Skriv kort hva feilen er:

Sender ...

Takk! Rapporten er sendt. Vi ser på det med en gang.

Forklaring

Når du skal regne et tidsrom over to dager, skal du gjøre det du allerede kan, men to ganger. Først regner vi ut hvor mange timer det er fra kl 21.16 til kl 24.00:$$\frac{21t (16min)}{60 min/t} = 21.27t$$Så gjør vi om kl 24.00 til desimaltimer:$$\frac{24t (00 min)}{60 min/t} = 24.00t$$Da kan vi enkelt regne ut hvor lenge det er mellom kl 21.16 og kl 24.00:$$24.00 t - 21.27 t = 2.73t$$Husk at det som står etter komma ikke er minutter, men desimaler av en time. Nå skal vi gjøre det samme med tidspunktet på tirsdag:$$\frac{10t (55min)}{60 min/t} = 10.92t$$Så må vi finne ut hvor lenge det er mellom midnatt og kl 10.10:$$10.92 t -00.00 t = 10.92t$$Nå ser vi at vi egentlig ikke har noe nytte av å regne ut desimaltimer for midnatt, men du må likevel ta med utregningen. Til slutt legger vi sammen desimaltimene fra kl 21.16 til midnatt, og fra midnatt til kl 10.55:$$2.73 t + 10.92t = 13.65 t$$