Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern for detaljer.

Om Medikurs.no

Dette er Medikurs.no

  • Startet i 2017 som Helseressurser.no
  • Ble til Medikurs.no i 2023
  • Tilbyr kompette kurs innen en rekke kompetanser og diagnoser
  • Utviklet av erfarne helsepersonell og læringseksperter
  • Sykepleiere tilgjengelig på chat og epost
  • Aktiv på Facebook, Instagram og Tiktok

Å være helsepersonell handler om en ting: Å gjøre det riktig. Hvor mye må du øve for å være en helt ok fotballspiller? Hvor mye må du øve for å bli en fotballspiller som aldri gjør feil? 

Sykepleiere, helsefagarbeidere og vernepleiere er eksempler på yrkesgrupper som må prestere på topp i hvert eneste pasient- eller brukermøte. Det krever god, kvalifisert og grundig trening. Det er nettopp det Medikurs.no er best på. 

Vi mener at all trening handler om å utvikle ny kompetanse, og å være trygg på hvordan kompetansen skal brukes. Når du investerer tid hos oss, er det vårt ansvar at du lærer det du skal. 

Derfor tilbyr vi spørsmål, oppgaver og interaktive kurs på et helt nytt nivå. Uansett om du sitter på hytta, på jobb, i sofaen eller på spinningsykkelen kan du logge inn og lære noe nytt - på en artig måte. 

Hos oss får du som elev eller student alltid 15 % rabatt. Det er fordi vi mener at økonomi ikke skal stå i veien for å få tilgang til den nyeste kunnskapen.

Medikurs.no er et produkt fra Kursoria AS. Hos Kursoria elsker vi å lære nye ting! Derfor vil du møte på oss i mange ulike sammenhenger, uansett om du skal ta teoriprøven for bil, drone-eksamen, båtførerprøven, D5L-eksamen, eksamen i medikamentregning, hørelære eller helt andre ting.

Vårt viktigste mål er at du lærer - og vi gjør det vi kan for å nå målet vårt. Derfor har vi knyttet til oss landes beste pedagoger og utviklere for å gi deg det beste grunnlaget og de beste forutsetningene for å bestå prøve og eksamen.

Vår kundeservice er bemannet 08-22 nesten hver eneste dag, året rundt. Vi svarer på store og små spørsmål, og gir oss ikke før du har bestått. Les mer om kundeservice her.

Et stetoskop henger rundt halsen til en sykepleier eller lege

Tips til deg som er ny sykepleierstudent

I disse dager begynner flere tusen studenter på reisen mot å bli sykepleierstudent. Les våre beste råd for deg som nå skal begynne å studere!

En frustrert sykepleierstudent øver til eksamen i medikamentregning

Medikamentregning: Disse feilene må du unngå

Eksamen i medikamentregning er det dessverre mange som stryker på. Det kan du bruke til din fordel! Sjekk her hva som har gjort at studenter før deg har strøket, og unngå å gå i de samme fellene selv!

Studenter forbereder seg til eksamen i medikamentregning

Slik forbereder du deg til eksamen i medikamentregning

Nå er det snart ny sesong for eksamner i medikamentregning. Hvert år stryker mange studenter på denne viktige prøven. Her kan du lese hva du bør gjøre for å unngå stryk.

En digital fremstilling av overflaten til et mennske

Her finner du nomogram

Det er ikke så ofte man bruker nomogram, men skal du ta [S|14|eksamen i medikamentregning] kommer du nok borti det.

Harepus i kurv med påskeegg

God påske!

Helsepersonell er blant dem som ofte må jobbe når andre har fri. Det er kanskje noe av motivasjonen for å bli sykepleier eller lege også, nettopp at man bidrar når andre ikke stiller opp, enten fordi de ikke er tilstede eller fordi de ikke har kompetanse.

En lege eller sykepleier beregner medikamenter

Regler for avrunding

Skal du ha eksamen i legemiddelregning er det viktig å være trygg på reglene for avrunding. Ingen ting er som å gjennomføre en god regneoperasjon, og sitte igjen med et svar som du avrunder feil. Her er oversikten over regler for avrunding ved eksamen i medikamentregning.

Eksempel på nomogram

Lær å bruke et nomogram

Noen oppgaver i eksamen i legemiddelregning er ikke ren matte. Vi må nemlig bruke ulike verktøy, som tabeller og skalaer for å finne svaret. For eksempel bruker vi ikke tid på å regne ut hvor tung en pasient er, basert på volum og masse, men vi finner frem en vekt. I denne artikkelen skal vi se nærmere på nomogram.

En sykepleier som peker på en klokke

Medikamentregning: Regning med tid

Å regne med tid er noe mange synes er vanskelig. Vi går enkelt og greit igjennom det her.

En student er på et bibliotek

Er du klar for eksamen i legemiddelregning?

Nå er det studiestart, og hundrevis av nye sykepleierstudenter skal bli kjent med en helt ny verden. En av de tingene nye studenter lærer seg fort, er at eksamen i legemiddelregning og medikamentregning er viktig å bestå. Der kan man nemlig ikke ha noen feil, og man får et begrenset antall forsøk.

Tre sykepleierstudenter diskuterer ord og uttrykk til eksamen

Kjenner du begrepene?

Som sykepleier eller helsearbeider skal du kjenne til mange begreper. Her har vi samlet noen av dem. Kjenner du alle?

Ei jente med astma får behandling med forstøverapparat

Hvordan fortynne et legemiddel?

Når du skal regne med legemidler er det viktig at du vet nøyaktig hva du gjør. En kommafeil kan ha stor betydning. Her går vi igjennom fortynning, skritt for skritt.

Hjelpemidler til eksamen i medikamentregning

Tips til eksamen i medikamentregning

Prøven i medikamentregning eller legemiddelregning er det greit å bli ferdig med - så du får tid til å konsentrere deg om de andre fagene. Men vanskelighetsgraden er høy, for du må være veldig nøyaktig. Det er ikke så rart når man skal regne på noe så viktig som medikamenter. Vi har samlet de beste tipsene slik at du består eksamen!